pühapäev, 27. september 2015

ORIENTEERUMISMÄNG "Mini SOS" MÄNNI PARGIS

Neljapäeval, 10.septembril toimus Männi pargis traditsiooniline lasteaedade vanematele rühmadele mõeldud üritus -
Mini SOS (Sina Oskad Seda).

Lepistiku Lasteaeda esindasid Jänkude rühma lapsed.



















Esmalt tervitasid lapsi Helle Kalda ja Merike Martinson.






Soojendusvõimlemine enne orienteerumismängu :)











Orienteerumismängus tuli lastel etteantud järjekorras üles leida Männi parki "peidetud" numbrid. Igas numbripunktis said lapsed teadmisi, kuidas toimida ohtlikes olukordades või õnnetuse korral ning kuidas õnnetustest hoiduda ja ennast kaitsta.

Esimeses punktis ootas Jänkude rühma lapsi kaitseliitlane, kes tutvustas erinevaid vahendeid, mida kaitseväes metsas õppustel olles vaja läheb. 
























Järgmises punktis osalesid lapsed täpsusviskevõistluses.



Järgmises, Punase Risti punktis räägiti lastele erinevatest ohtudest, mis igapäevases elus ette võivad tulla: kommi pakkuvad võõrad, maastleitavad süstlad, suitsetamine ja pimedas helkurita liikumine. Selle kõige ilmestamiseks loeti lastele raamatust "Oska olla" ette väikseid luulevormis jutukesi ja näidati sinna juurde pilte.








Liikluspolitseipunkti tundsid lapsed politseiauto järgi kohe ära.
Esmalt politseinik tutvustas ennast ning näitas oma töötõendit. Seejärel oli väike teadmiste kontroll - kas lapsed tunnevad jalakäijate liiklusmärke. Politseinik rääkis ka ohutusest jalgrattaga sõitmisel.
 

 
 

Järgmine oli päästeameti punkt, kus räägiti tuleohutusest. Lapsed veendusid suitsuanduri vajalikkuses ning jätsid meelde, kuidas ohutult küünalt põletada.






Viimane oli Häirekeskuse punkt. Lapsed said proovida, kuidas Häirekeskusesse helistades õnnetusest teavitada.


 Häirekeskusesse helistades tuli valida hädaabinumber 112 ja väljamõeldud õnnetust kirjeldada ning vastata Häirekeskuse töötaja küsimustele.



Orienteerumisrada läbitud, kogunesid kõigi Mustamäe lasteaedade lapsed uuesti lavaesisele platsile, kus igale rühmale anti meenekotike. Kotis oli liiklusteemaline lauamäng, paar õpetliku sisuga raamatut ja igale lapsele kõrremahl.