pühapäev, 6. märts 2016

HEA LASTERAAMAT

MTÜ Lastekaitse Liit eestvedamisel valivad lastekirjanduse eksperdid välja igal aastal ilmunud raamatute hulgast parimad lasteraamatud.

Aasta 2015 ühtedeks parimateks tunnistatud raamatute - "Ei ole nii!" ja "Jänese kuld" - kohta oli võimalus ka Lepistiku Lasteaia vanemate rühmade lastel Lastekaitse Liidu juhile oma arvamust avaldada.


Mõlema raamatuga said lapsed eelnevalt rühmas tutvuda. Tegemist on rohkete illustratsioonidega raamatutega ning raamatute tekstiline sisu oli mõtlemapanev. Mõlemad raamatud olid jänesest ja rääkisid hirmudest... Lapsed palusid ettelugemist mitmeid kordi.



Kertu Sillaste raamat "Ei ole nii!" on eriti ilusate piltidega ja trükitähtedes.

See on lugu sellest, kuidas väike jänku ületab ükshaaval oma hirmud ja muutub muudkui julgemaks ja julgemaks. Kui talvest saab suvi, on ta selgeks õppinud ühe suure elutarkuse : "Jänesed saavad alati hakkama!".


Lapsed proovisid seda raamatut ka ise lugeda :)





 

Saksa nüüdisaja lastekirjaniku Martin Baltscheiti raamatu "Jänese kuld" pildid ja sisu olid esmapilgul isegi hirmutavad...

See on lugu jänesest, kes on kogu oma elu kõike ja kõiki kartnud. Ta pole julgenud kuhugi minna ega midagi teha. Seetõttu jääb temast pärast surma maha suur kirstutäis kulda ja testament, millega ta pärandab kogu oma varanduse metsa kõige suuremale jänespüksile. Seda tiitlit ja kullakirstu ihaldavad endale kõik linnud, loomad ja putukad...

Jänkude rühma lapsed 26.veebruaril Lastekaitse Liidu juhile raamatu "Jänese kuld" kohta intervjuud andmas...
Intervjuu on nähtav:

Jaaniusside rühma lapsed rääkisid raamatust "Ei ole nii!"

















Kõik väikesed asjatundjad koos... :)