pühapäev, 1. november 2015

JÄNKUD KUNSTIKÄPAD (Kunstitunnid 2015 oktoobris)

Kleepetöö "Puu tuules"
Lapsed kujutasid tuulist ilma - joonistades ning kasutades värvilisi pabereid ning lõnga.












Voolimine "Tuuleveski"


Lapsed vaatasid pilte tuuleveskitest ning proovisid neid ka ise voolida.









Maalimine "Tuuleveski"
Lapsed joonistasid guaššidega veski ning tiivikud.












Kleepetöö "Kombain viljapõllul"
Kombaini lõiketeradeks voltisid lapsed "lehviku". Viljateradeks kleepisimegi aga "päris" nisuterad, mis said nisu viljapeadest "kombaini" mängides välja raputatud:)













Kleepetöö, rebimine "Siilike / tigu värvilistes sügislehtedes
Tüdrukud rebisid ja kleepisid tigu, poisid siili. Siili ja teo keha rebisid lapsed mööda ettejoonistatud kontuuri, ülejäänud detailid paberiribadest ja tükikestest. Teo koja kujundasid tüdrukud ringidena eri tooni paberitükikestest.
























Maalimine "Saarmas"
Lapsed tutvusid eelnevalt raamatu "Loomade elu. Saarmas" kaudu nii saarma vlimuse kui ka tema eluviisidega. Loomakese maalisid lapsed guaššidega, kasutades peenemaid ning paksemaid pintsleid. Samuti segasid lapsed ise halli värvi. 








Maalimine "Öökull"
Munakarbijääkidest kleebitud öökulli nokad ja silmad värvisid lapsed öökullile iseloomulikult. Öö kulli keha ja pea maalisime esmalt valge guaššiga ning täiendasime seejärel kohe musta guaššiga, nii et segunedes tekkis hall. Kõige lõpuks värvisid lapsed ise ka tausta, kujutades öist tähistaevast.


 


















Meisterdamine, voolimine "Öökullid oksa peal"


Lapsed meisterdasid-voolisid männkäbidest ja plastiliinist suurema ja väiksema öökulli. Esmalt valiti suurem ja väiksem männikäbi öökullide kehadeks. seejärel voolisid lapsed öökullidele iseloomulikud ja vastavas suuruses tiivad, silmad, nokad ja varbad.