teisipäev, 7. oktoober 2014

Leivanädal- Määrdevõi konkurss

Teisipäeval toimus Leivanädala raames MÄÄRDEVÕI konkurss. Rühmadesse oodati määrdevõisid, mis olid tehtud kodus vanemate ja laste koostöös või oli valmistatud üheskoos rühmas.

Meie rühma lapsed, kes tõid kaasa kodus valmistatud määrdevõid.

Robertil oli kaasas isa tehtud kukeseene peekoni võie päikesekuivatatud tomatitega.
Johannesel oli kodus valmistatud munavõie.
Oliveril oli hommikul tehtud tillivõi.

Otsustasime lastega ka ise võid teha. Või tegemiseks, maitsestamiseks ja ärasöömiseks oli kõik vajalik olemas.


Vahukoore vahustamise etappe jälgisime hoolega.


Kui saadud võist oli liigne vedelik välja saadud, lisasime maitseainesegu.


Lapsed said näpuga maitsta, mis mekiga meie tehtud või on. Nad arvasid, et see on parem kui poe või ja nad hakkavad kodus kindlasti ise seda tegema.

Pärast magamist olid laual võileivad, mida hakkas maitsma kriitiline žürii, kelleks oli Jänkude rühma lapsed. Võileivad olid nummerdatult taldrikutel. 


Iga laps ütles enda lemmikvõileva numbri. Selle tulemusena saime teada, et Jänkude rühma laste lemmikuks osutus määrdevõie nr 2 ehk MUNAVÕIE. Aga ka teised määrdevõided maitsesid väga hästi.  

Tublid osavõtjad said tänukirjad osalemise eest.




TÄNAME OSAVÕTJAID!


Järgnevalt toome ära retseptid ja soovime head katsetamist!



JOHANNESE MUNAVÕIE
KEEDETUD MUNA
VÕI
TILL
SOOL
Lõigata munalõikuriga muna viiludeks, seejärel suruda kahvliga väiksemaks. Lisada või ning segada. Maitsestada tilli ja soolaga.
Väike salanipp- Lisa natuke vürtsikilu vedelikku :)

OLIVERI TILLIVÕI

VÕI
VÄRSKE TILL
MAITSESTAMISEKS SOOLA
Tükeldatud till segada võiga ning maitsestada soolaga.

ROBERTI KUKESEEENE PEEKONI VÕIE PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA

VÕI
PRAETUD KUKESEENED
KRÕBE PEEKON
MURULAUK
PÄIKESEKUIVATATUD TOMATID

JÄNKUDE MAITSEVÕIE

VAHUKOOR
BRUSCHETTA MAITSEAINESEGU
Vahustada vahukoort seni, kui tekivad tükid. Segada tugevasti veel ja kallata tekkinud vedelik ära.  Maitsestada Bruschetta maitseaineseguga.